Det har aldri før vært viktigere å tenkte på miljøet enn nå. Å anvende fornybar energi er å tenke langsiktig. Vi vil sannsynligvis ikke oppleve de virkelig negative effektene av det vi mennesker påfører klimaet og jorden i vår egen levetid. Men mulighetene er virkelig store for at dine barn eller barnebarn vil oppleve dem. Det har aldri ført vært så enkelt å holde seg oppdatert og informert, som det det er i dag. Har du en smarttelefon, eller annen bærbar enhet, finnes det et stort utvalg av gode apper der ute. Her får du noen tips og anbefalinger.

shutterstock_307407380Deling av informasjon

Windfarm Locator er en interessant og spennende app som gir deg oversikt over vindturbiner rundt om i verden. Med et tastetrykk kan du se hvor mye energi hver av dem produserer. Og Global Atlas Pocket tar det enda et skritt videre. Denne appen viser deg også områder som kan være kilder til fornybar energi, og hittil er det 67 land og over 50 organisasjoner som bidrar med informasjon. Her kan også vanlige brukere bidra og hjelpe til. Trenger du en smarttelefon eller et nettbrett å kjøre disse på? Kjøp iPhone og andre produkter fra Apple.

Gjør en forskjell

Det kan være lett å tenke at informasjonen der ute er uoversiktlig og vanskelig å forstå. Eller at det ikke er mulig for akkurat deg å bidra med å gjøre en forskjell. Men det trenger ikke være mer komplisert enn man gjør det til selv. Mange av verdens smarteste og mest kreative mennesker samarbeider for å prøve å gjøre fremtiden bedre for planeten vår. Og med teknologien vi har nå blir det bare enklere og enklere for akkurat deg å bidra. Det koster ingenting å bry seg, og etterkommerne våre vil takke oss for det.